top of page
Header.jpg

De beste manier om de toekomst te voorspellen, is ze te  maken 
(Peter Drucker)

Wie is Marc ?

Ik ben een ‘doenker’, een doener en een denker,  op het snijpunt van expertise, beleid, samenleving en bedrijf.

Ik ben een strateeg. Niets fascineert mij meer dan de geschiedenis, de geopolitiek en de grote trends van onze tijd. Ik verbind die met de hedendaagse realiteit van organisaties en bedrijven, om hen te helpen zichzelf te vernieuwen, zodat we allemaal bijdragen aan een betere wereld.

Arbeidsmarkt, HR en de welvaartsstaat zijn de bedding van mijn academische activiteiten. De globalisering en de Europese Unie zijn mijn intellectuele en professionele speeltuin.

In universiteiten en in de denktankwereld heb ik leidinggevende ervaring in Europa en Australië. De Universiteit Gent is thans mijn academische thuis.

Ik ben gefascineerd door beleid en politiek. Ik was de stichtende CEO van het Itinera Institute. Ik pleeg opiniewerk voor media in binnen- en buitenland. Ik ben vaste columnist voor het magazine Trends.

Samenwerken, verbinden en partneren voor impact: daar gaat mijn bloed van stromen. Neem gerust contact op voor vragen of suggesties!

Strategie Consultant  ESG-adviseur 
Arbeidsmarktdeskundige 

Opiniemaker  Professor    Columnist 

Auteur

Waarmee kan ik u van dienst zijn?

Collega's op het werk

Leestips

New China.png

The New China Playbook: Beyond Socialism and Capitalism

Keyu Jin

Beleven we ‘Peak China’ of de ‘eeuw van China’? Terwijl de multipolaire wereldorde zich vormt, geeft dit boek een beeld van een toekomstig China, dat gemaakt en geleid zal worden door een jongere generatie die is opgegroeid sinds de wederopstanding van China. 

Leestips &
Opinie

Recente Opiniestukken

1
2
Contact
bottom of page